reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Alerji Neden Olur, Alerji Nedenleri

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Alerji Nedenleri: Alerjiye bağlı hastalıklar, özellikle son yıllarda gelişmiş ülkelerde çok büyük bir artış gösteriyor. Günümüzde alerjik rahatsızlıklara neden olan sebeplerin başında yanlış beslenme alışkanlıkları, artan şehir yaşamı, kirli hava, temizlik şartları ve benzeri çevresel faktörler geliyor. Çevresel faktörleri, genetik nedenler izliyor.
Son zamanlarda ortaya atılan “Hijyen Teorisi”, alerjik hastalıklarda en önemli artış nedeni olarak gösteriliyor. Kalabalık bir aile ortamında yaşayan, köylerde ikamet eden, anaokuluna devam eden çocuklarda, birçok mikroorganizma ve parazite karşı, bağışıklık sistemi daha fazla gelişiyor. Bu nedenle de, azalan riskle birlikte, alerjiye bağlı hastalıklar, bu çocuklarda daha seyrek görülüyor. Özellikle şehirler yaşayan ve hijyenik ortamlarda büyüyen çocuklarda ise çok daha az haşır neşir olmalarından dolayı yeterli bağışıklık şekillenmediğinden alerjik reaksiyonlara daha sık rastlanıyor.

Çocuklarda Alerji: Göğüs Hastalıkları ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı Dr. Gülden Paşaoğlu Karakış’a göre alerjik reaksiyonların meydana gelmesini engellemek adına çocuklarımızı bazı etkenlere karşı korumamız gerekiyor.Çocukların metabolizmalarının yetişkinlere oranla daha zayıf olması nedeniyle alerjiden daha fazla etkilenir.Bu nedenle çocukları alerjiye karşı korumak çok önemlidir. Bunu gerçekleştirebilmek adına, alınabilecek önlemler 3 ana başlık altında toplanıyor:

Alerjiye Karşı Tedbirler:

İlk Tedbirler: Anne adaylarının, hamilelik ve emzirme dönemlerinde kesinlikle sigara içmemeleri ve mümkün olduğunca az miktarda alerjik gıdaları tüketmeleri gerekiyor. Bunun yanında, bebeğimizin ilk 6 ay boyunca, sadece anne sütüyle beslenmesi ve böylelikle, ilerleyen zamanlarda alerjiye neden olabilecek duyarlılığının en baştan önlenmesi tavsiye ediliyor.
İkincil Tedbirler: Çocuklarımızda, alerjiye bağlı hastalıkların gelişimini engellemek için, sigara dumanı ve kirli havaya maruz kalmamasını sağlamamız, çevredeki alerjiye neden olabilecek etkenlerden mümkün olduğunca uzak tutmamız şart.

Üçüncül Tedbirler: 
Çocuğumuz, olası bir alerjik hastalığa yakalandığı zaman, ilk olarak onun, duyarlı olduğu alerjik etkenle temasını kesmemiz gerekiyor. Çünkü birçok alerjik reaksiyon, çocuğumuzun alerjenle direk temasından kaynaklanıyor.

Hiç yorum yok: