reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Vücut Direncini Artıran Bitkiler

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Vücut direncini artırmak hastalıklara karşı korunmakta oldukça önemli bir husustur.Mevsim geçişleri yaşadığımız şu dönemde insanlar hastalıklara karşı daha az dirençli olurlar.Aşağıda sayılan bitkileri kullanarak hastalıklara karşı adeta kendinizi koruma altına alır.Daha dirençli hale gelirsiniz.Üstelik vücuda direnç kazandırmasının yanında bir çok faydası bulunan bu bitkiler ile daha sağlıklı bir insan olma yolunda büyük bir adım atmış olursunuz.Vücuda direncini artıran pek çok bitki bulunuyor.Onlar arasından en kolay bulabileceğiniz ve tüketebileceğiniz bitkilerden derlediğimiz özet şu şekildedir;

Vücuda direnç veren bitkiler:
Salep:Kış aylarının en sevilen içeceklerinin başında yer alan salep hem öksürüğü kesmesinin yanında hemde balgam söktürür.
Adaçayı:Grip hastalığına karşı günde içeceğiniz 1 bardak adaçayının mikrop kırıcı olması sebebiyle koruyucu etkisi bulunur.
Zencefil:Direnç artıran başka bir bitkisi ise zencefildir.Hem toz olarak yemeklerinizin üstüne seperek kullanabileceğiniz gibi hemde çayını yaparak içebilirsiniz.
Ihlamur:Hastalandığımız zaman bol bol tükettiğimiz ıhlamuru hastalanmadan öncede içersek vücudu direnç kazandırmuş oluruz.

Narenciyeler:C vitamini tüketmenin ne kadar önemli olduğunu artık herkes öğrendi.C vitamini denilince ilk akla gelen gıdalar kuşkusuz mandalin,portakal ve limon gibi narenciye ürünleridir.
Bunlara ek olarak soğan, sarımsak, ıspanak, havuç gibi gıdalarda vücut direncini artırmayı isteyenlerin tüketmesi önerilen besinler arasındadır.Özellikle soğan ve sarımsak çok sevilerek tüketilen gıdalar olmasa bile sağlık açısından oldukça önem arz ediyor.

Hiç yorum yok: