reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Tırnak Bakımı

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Tırnak bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta onları ısırmaktan ve yemekten kaçınmaktır. Isırılan ve yenilen tırnaklar sağlığını ve estetik görünümünü kaybedecektir. Isırmanın ve yemenin en olumsuz etkisi bu bölgeye bakteri ve virüslerin kolay girebilme ihtimalinin artmasıdır. Bunun haricinde sürekli deterjana ve kimyasal maddelere maruz kalan tırnakların da sağlığını koruması pek mümkün değildir. Sürekli olarak deterjana ve kimyasallara maruz kalan tırnaklar güçlerini ve parlaklıklarını kısa süre içerisinde kaybedeceklerdir. Bu nedenle temizlik yaparken, bulaşık yıkarken kişinin eldiven kullanması tavsiye edilmektedir.Tırnakların bakımı için yapabileceğiniz basit ve pratik bilgiler şunlardır;
  • Tırnakları düzenli olarak kesmek gerekir.Tırnakların uzun süre kesilmemesi problem yaratacaktır.Uzmanların belirttiği bu görüşüne göre sağlıklı tırnaklara sahip olmanın yolu tırnakların haftada bir kez kesilmesinden geçmektedir. Haftada bir kez bakımı yapılan ve kesilen tırnağın yabancı maddelerden ve virüslerden korunma oranı uzun tırnaklara göre fazlasıyla yüksektir.
  • Piyasada tırnak bakımı için pazarlanan bir çok ürün bulunmaktadır. Kısa süreli bu ürünlerin kullanımı fayda sağlıyor gibi gözükse de uzun süreli kullanımlarda tırnak sağlığı için tehlike oluşturabilirler.
  • Tırnak bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da şeytan tırnağıdır. Şeytan tırnağı olarak adlandırılan cismin kesilmemesi gerekmektedir.
  • Tırnaklarınız zayıfsa güçlendirmek gerekir.Bunun içinde çeşitli bitkisel tedaviler bulunuyor.
  • Tırnaklarınızı süslemek için kullandığınız oje gibi ürünlerin seçiminde titiz davranmak gerekir.Zira bu tip ürünlerin kalitesiz olması tırnağınıza zarar verebilir.

Hiç yorum yok: