reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Kestane Balının Faydaları

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Kestane Balı Nedir?
Yaygın olarak karadeniz ve çevresi tarafından bilinen ve tüketilen bal türü olan kestane balı arıların kestane çiçeklerinden yaptıkları bal çeşididir.Balın bir çok farklı türü bulunmaktadır.Çoğunluk olarak bal faydalı olsada kestane balı diğer ballara oranla yararlı özellikleri daha fazladır.Geçenlerde haber bültenlerine dahi konu olan kestane balını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da zindeliğini ve gücünü korumak amacıyla tüketmesi haberi kestane balı tüketiminde kuşkusuz patlama yaratacaktır.Kestane balı üretimi diğer ballara oranla çok fazla değildir.Bu nedenle piyasada kestane balı altında sahte bal satımı oldukça yaygındır.Eğer fiyatı ucuzsa gerçek kestane balı olup olmadığından şüphe etmek gerekir.
(Gerçek kestane balı resimde görüldüğü gibi siyaha yakın oldukça koyu kahverengi olur.)

Kestane Balı Faydaları:
  • Yukarıdada söylendiği üzere kuvvet ve zindelik kazandırıyor.
  • Sağlık açısından son derece önemli olan antiseptik ve antioksidan özellikleri bulunuyor.Bunları biraz daha açmak gerekirse yaraların daha hızlı iyileşmesi ve bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlıyor.
  • Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sağlığa zararları olan antibiyotik ilaçlara dahi dirençli olan bakterilere karşı kestane balı son derece etkili doğal ilaçtır.
  • Öksürük problemi başta olmak üzere üst solunum yolu hastalıklarından şikayetçi olanlar için kestane balı oldukça etkilidir.
  • Çağımızın en belalı hastalıkları arasında ilk sırada yer alan kanser hastalığına karşı kestane balı koruyucudur.
  • Kestane balı son zamanlarda ilaç sektöründe de kullanılması gündeme geldi.
  • Grip, nezle gibi çeşitli hastalıklara karşı kestane balı son derece etkilidir.
  • Kestane blaının kullanım şekilleri de çok önemlidir.Örneğin kestane balı ve sıcak suyu karıştırıp içerseniz ishal sorununa karşı yararlı olur, soğuk suyla karıştırırsanız kabızlık problemine karşı faydalıdır.
Kestane balı nasıl kulanılmalı?
Bir çok haberde yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kestane balını şu şekilde tüketmektedir.Kesinlikle sıcak olmayacak şekilde ılık bir bardak suyun içerisine 1 tatlı kaşığı kestane balı ilave edilir.İyice karıştırıldıktan sonra afiyetle içilir.

Hiç yorum yok: