reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Horlama İçin Bitkisel Öneriler

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum
Horlama sorunu ciddi rahatsızlıkların göstergesi olabildiği gibi çevremizde bulunan insanları da son derece kötü etkileyen rahatsızlıklardan biridir.Horlamanın çeşitli sebepleri olabilir.Yatarken yemek yenmesi,yorgunluk,hazımsızlık gibi nedenleri horlamayı sağlayan etmenlerden sadece bir kaçıdır.Horlama sesinden rahatsız olan çevrenizde ki insanların yaşam kalitesini negatif yönde etkilediğinin yanında hemde sizin psikolojinizi etkileyebilir.
Horlamaya karşı önlemler: Bu rahatsızlığı önlemek yine bizim elimizdedir.Yatmadan önce yemek yenmemesine dikkat etmeliyiz.Bağırsak sorunları da horlamaya neden olduğundan bir an önce uzman hekim tarafınca çözüm bulmamızda fayda var.
Bağırsak kaynaklı sorun yoksa küçük dilde ki şişlik ya da kalp rahatsızlığı horlamaya etki eden faktörlerden olabilir.

Küçük dilde ki şişlikten kaynaklı horlamalar için;
Göz kararı aldığımız sirkenin içine şap eritildikten sonra karıştırılarak günde 2-3 kere gargara yapılabilir.Ayrıca sirke,nar kabuğu ile karıştırılarak bu karışımda aynı şekilde gargara yapılabilir.
Kalp rahatsızlıklarına bağlı sebeplerden dolayı horlama oluyorsa kalbe faydalı bitkilerden yararlanılmalıdır.
Ender Saraç Horlama İçin Bitkisel Önerisi:
Ender Saraç’ın horlamaya karşı önerdiği bitkisel tedavi ise şöyledir; Bir bardak sirkenin içerisine hepsinden birer tutam ölçüsünde mazı yaprağı, kekik, mersin yaprağı ve sinirli yaprak bitkileri atılarak kaynar suda bir müddet kaynatılır.Ardından yapılan karışım gargara yapmak suretiyle günde bir kez kullanılır.

Hiç yorum yok: