reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Ertesi Gün Hapı

Yazar fotoahmet 4 Mayıs 2016 Çarşamba 0 yorum

Ertesi Gün Hapı Nedir

Ertesi gün hapı bir doğum kontrolü hapıdır.Diğer doğum kontrol haplarından farklı olarak korumasız yapılan cinsel ilişki sonrası kullanılıyor olmasıdır.Ertesi gün hapının çok fazla kullanılması tavsiye edilmez.Ertesi gün hapını kullanmayı alışkanlık haline getirmemek gerekir.Cinsel ilişki sonrası 72 saat içinde kullanabilirsiniz.Haptan 2 tablet içmeniz yeterli olacaktır.

Ertesi Gün Hapı Ne Zaman Kullanılır

Dışarıya boşalma yöntemini uygulayanlar,prezervatif kullanırken yırtıldığından şüphe duyanlar,takvim yöntemiyle kendini koruyanlar ertesi gün hapından faydanabilir.Ertesi gün hapının sürekli kullanmanın sağlık açısından bazı sorunlar doğuracağını bilmeniz gerekir.Bunun sebebi ise ertesi gün hapı en nihayetinde hormon hapıdır.Bu sebeple devamlı ertesi gün hapı kullanmak hormonlarınıza zararı olabilir.Tecavüz gibi üzücü durumlarda da hamile kalmayı engellemek için de ertesi gün hapına başvurulabilir.72 saati geçmeden kullanılması gerekir.Eğer bu süreyi aşarsanız hapın hiçbir etkisini göremezsiniz.
Ertesi gün hapını olabildiğince erken kullanmak etki yüzdesini artıyor.24 saat içerisinde kullanacağınız ertesi gün hapı ile 48 saat içinde kullandığınız zaman etki yüzdeleri fark ediyor.Bu nedenle bu hapı olabildiğince erken kullanmak etkisini görmek için gereklidir.
(Norlevo en çok tercih edilen ertesi gün hapı markası)
ertesi gün hapı

Ertesi gün hapını kimler kullanamaz

Kalp,beyin,damar tıkanılığı gibi problemi bulunanların ertesi gün hapı kullanılması önerilmemektedir.Ayrıca ertesi gün hapının ayda 1 defadan fazla kullanılması tavsiye edilmez.

Ertesi Gün Hapı Reçetesiz Satılıyor Mu:

Önceden ertesi gün hapını eczanelerden reçete olmadan temin edebilirken yeni çıkan yasa ile birlikte reçetesiz ertesi gün hapını almak mümkün olmuyor.

Hiç yorum yok: